Válaszúton

Publikáció: 2020. December 8. Tuesday

 

Hejüsz Bettina, a VMI/Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszék tanára volt az operatőre a Válaszúton című, immár hét fesztiváldíjat elnyert különleges dokumentumfilmnek, amelyről a Filmhu közölt érdekes írást. Kollégánk és a film rendezője, Chilton Flóra beszél a forgatásról, a nem mindennapi feladatról, és a projekt nemes céljairól. Az alkotás az Önismereti Filmes Műhely, valamint két civil szervezet, az Életrevaló Egyesület és az Északi Támpont Egyesült közös projektjeként készült néhány hetes nyári műhelymunka keretében fiatalok közreműködésével, egy a nevelőintézetben élő lányok szomorúan aktuális problémájára fókuszálva...
A szakmai aspektusból is informatív, mozgó- és állóképekkel illusztrált tartalmas beszélgetés itt olvasható: 
A Válaszúton című film a november végi - online - Eszterházy Filmnapokon is kiemelt programként szerepelt, s a nézők, illetve Csurilla Dániel mozgóképes hallgató riporteri kérdéseire Hejüsz Bettina válaszolt a vetítés után.

 

Hilarity of Vagueness

Dies Natalis ISI Yogyakarta XXXIII, Postgraduate Program

Hilarity of Vagueness

Ephemeral Sculpture

Before introducing ephemeral sculpture as a form of artistic expression it is inevitable to describe the process that lead to the legitimatisation of temporal materials by the millennium and a widespread usage of them in contemporary fine arts at the beginning of the twenty-first century.

Ephemeral Sculpture
magyar