BUHERABODEGA

Publikáció: 2021. September 27. Monday

"Szellőztető" címmel előadás sorozat indít a Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet, a képzőművészetről, az épített és az elgondolt világról . 

BUHERABODEGA

Tornyi Gergő képzőművész előadása

2021 október 4.-én , hétfőn, 18 órakor

Eger, Leányka u. 6. Delta épület, földszint, Plasztika 2.terem

"A pléhtetők nem csak életeket rejtenek. Vízpumpákat, hordókat, rejtett konyhakerteket, edzőtermet, kutya-kozmetikát, apró Buddhista szentélyt, de filozófiailag ez mind lényegtelen: kilátást nyílik belőlük. Felhatolsz ezeknek a keskeny bambuszerdőhöz hasonló építőkocka-tornyoknak a tetejére és látod a rendszert felülről. A városépítészet jelenlétét nem lehet megkérdőjelezni. Látszólagos hiánya elvszerű és valójában az ősi városszerkezet nyirokrendszere mellet, azzal párhuzamosan fut, majd azt növi be, de a rétegek visszafejthetően feltételezik egymást. Azután mindent keresztül-kasul befon a rakoncátlan képzelet organikus térszövése, és a számok törvénye szerint exponenciálisan csökken a negatív tér a populáció dagadásával. Genetikailag örökítjük át azokat a megváltozott pszichés, neurális elváltozásokat az agyban, amik alkalmassá teszik a Homo Metropolis-t a tértelenség fojtogató légszomjának elviselésére, mint, ahogy a tibeti őslakosok kevesebb oxigénnel beérik vagy a bajau vízicigányoknak genetikailag nagyobb a tüdőtérfogatuk." Tornyi Gergő 

Az események szervezője és kurátora: Kopacz Kund, Képzőművészeti Tanszék

Hilarity of Vagueness

Dies Natalis ISI Yogyakarta XXXIII, Postgraduate Program

Hilarity of Vagueness

Ephemeral Sculpture

Before introducing ephemeral sculpture as a form of artistic expression it is inevitable to describe the process that lead to the legitimatisation of temporal materials by the millennium and a widespread usage of them in contemporary fine arts at the beginning of the twenty-first century.

Ephemeral Sculpture
magyar