Grafikusművész

Miért jó döntés a grafikusművész szak?

Hagyomány és korszerűség. Ez jellemzi itt a 70 éve működő művészeti oktatást, mely az országban másodikként indíthat művészképzést, ahol grafikusművésznek tanulhatnak a jelentkezők. Korszerű kiválóan felszerelt műhelyeinkben mind a klasszikus sokszorosító grafikai technikák, mind a kísérleti grafika technikái megtanulhatók. Tanáraink magasan képzett, országos és nemzetközi hírű mesterek. Lehetőség van a képzés ideje alatt az intézet kiterjedt nemzetközi kapcsolatait felhasználva külföldi tanulmányokra is.

Mit fogsz tanulni?

A grafikusművész képzés megalapozott rajzi alapokra épül. Művészettörténeti áttekintésben megismerheted és a gyakorlatban is elsajátítod az összes klasszikus grafikai technikát (mély-, magas-, síknyomást), majd kipróbálhatod az új technikai médiumok magas szintű alkalmazását is. A megfelelő szakmai tudás és tapasztalat megszerzése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a kortárs művészetelméletben való jártasságra és a grafikai kihívásokra reagálni tudó, nyitott, kísérletező művészi hozzáállás kialakítására.

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

Ha nálunk végzel, az ötéves képzés végén átfogó ismeretekkel rendelkező, szakmailag felkészült, a kortárs művészetről tájékozott, egyéni grafikai látásmóddal rendelkező alkotókként távozhatsz, aki megállja helyét a művészeti területen, és a tanulmányaik során megszerezhető tanári képesítés birtokában tovább tudod adni tudásod a jövő generációinak is.

Szakfelelős:  Dr. habil Erőss István DLA egyetemi tanár

Képzési idő 10 félév

Végzettség
végzettségi szint: mesterfokozat (magister, master; rövidítve: MA)
szakképzettség: okleveles grafikusművész (szakirány megjelölésével)
a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Graphic Artist (specialized in Graphic Art, Graphic Design)

Idegen nyelvi követelmény
A mesterfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga, vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány/oklevél megszerzése szükséges.

Kik fognak tanítani?

Kótai Tamás

egyetemi docens ,
Szakmentor, Képzőművészeti Tanszék Grafikusművész szak

Kótai Tamás

Ráskai Szabolcs

művésztanár

Ráskai Szabolcs

Fábián Erika

művésztanár

Fábián Erika

Molnár Zsolt

művésztanár

Molnár Zsolt
Itt jelentkezhetsz
Felvételi vizsga információk
English