Idén a VMI szeptemberben induló képzéseire a FELVÉTELI VIZSGA ONLINE történik. A vizsgára elektronikusan kell jelentkeznetek, a következő módon: Az ADATLAP KITÖLTÉSE után feltölthetitek anyagaitokat, amelyekről a felvételi eljárás menetéről írt részletes, a választott szakoknál megnyitható tájékoztatóban informálódhattok.

Az adatlapon találjátok az online feltöltés módját és szabályait is. A feltöltött és elküldött információkat, dokumentumokat a mentés és beküldés után módosítani nem lehet! ÜGYELJETEK A HATÁRIDŐKRE!

Jó munkát, találkozunk az online felvételin!

Felvételi információk Adatlap kitöltése

Animáció

Tervezőgrafika BA szak :: Animációs tervezés specializáció

Az animációs tervezés  specializáció hallgatói a tervezőgrafikai alapismeretek elsajátításán túl az animációs műfaj kifejezési formáira és technikai megoldásaira fókuszáló képzésben részesülnek. Megismerkednek mind a hagyományos manuális, illetve digitális frame by frame animációval és stop-motion technikákkal, mind a digitális 3D modellező és animációs, valamint 2D–3D motion graphics technológiákkal.

Tanulmányaik során önálló és csoportos feladatokat egyaránt végeznek; gyakorlati és elméleti oktatásban egyaránt részesülnek. Mindezek eredményeképpen a hallgatók képesek lesznek rövid, illetve egész estés animációs produkciókban való közreműködésre, valamint televíziós főcímek, arculatok, infografikák tervezésében és elkészítésében, számítógépes játékok látvány- és animációs tervezési feladataiban, online (internet, web) és offline (alkalmazások) felületen alkalmazott animációk készítésében való részvételre.

A BA végzettség megszerzésével a következő elhelyezkedési lehetőségek kínálkoznak: animátor, kompozitor, látványtervező, egyéb filmes és televíziós kreatív szakember, interaktív kommunikációban járatos kreatív szakember. Az elsajátított elméleti és szakmai ismereteik lehetővé teszik a képzés magasabb, MA szintű folytatását is.

Képzési idő 6 félév

Kik fognak tanítani?

habil. Csontó Lajos

egyetemi docens

habil. Csontó Lajos

Zeman-Juhász Éva

művésztanár

Zeman-Juhász Éva

Sipos Levente

adjunktus

Sipos Levente

Szigeti G Csongor

adjunktus

Szigeti G Csongor

Zeman Zoltán

tanársegéd

Zeman Zoltán
Itt jelentkezhetsz
Felvételi vizsga információk

Tervezőgrafika BA Szak

Első forduló,   ALKALMASSÁGI VIZSGA – Online jelentkezés és portfólió feltöltése – május 25. éjfélig! 

Grafikai tervezés, Webtervezés, Animációs tervezés – specializációk
Képz. szint: Alapképzés
Munkarend: Nappali
Fin. forma: Állami ösztöndíjas
Képzési idő (félév): 6
Önköltség (félév): támogatott

A szakra a kapacitás a következő finanszírozási formával együttesen van megadva: önköltséges
Kapacitás: 5 < 30

Ez a szak önköltséges formában is indul.

Felvételi Vizsga, felvételi követelmény
A felvételi alkalmassági, gyakorlati és beszélgetés részekből áll:

01, ALKALMASSÁGI VIZSGA – Online jelentkezés és portfólió feltöltése – május 25. éjfélig!
A felvételire – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – online formában lehet jelentkezni.

Az online felvételi folyamat részei: Online jelentkezési formanyomtatványt kell kitölteni. Részletes tájékoztató az intézet honlapján: http://vmi.uni-eger.hu/index.php
Nyújtsd be a felületen, maximum 10 fájlban, saját készítésű tanulmányrajzod, tervezőgrafikai munkád, fotód, grafikád fényképes dokumentációját, összeillesztett portfólióban, pdf-ben vagy ppt-ben. A bemutatott munkáid száma ne haladja meg a 30 darabot és ne legyen kevesebb 10 darabnál (külön kis vázlatok, jegyzetek nem számítanak; vázlatfüzetek, könyvek, sketchbook és sorozatok is egy-egy darabnak). Ha vannak digitális mozgóképes (film, animáció stb.) alkotásaid, azok linkjeit is kérjük feltölteni (behance, vimeo, youtube, arthungry stb.) a jelentkezési felületre. Úgy állítsd össze a jelentkezésed, hogy a felvételi bizottság tagjai a lehető legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, szakirányú tervezőgrafikus / animátori / webdesigneri tevékenységedről, felkészültséged szintjéről.

A feltöltött anyagot szakmai bizottság értékeli. Az alkalmassági vizsga értékelése „megfelelt” vagy „nem felelt meg” minősítés lehet. Az alkalmassági vizsga kizáró jellegű, aki „nem felelt meg” minősítést szerzett, gyakorlati vizsgát nem tehet. Aki az alkalmassági vizsgán „megfelelt”, tovább jut a második fordulóra (gyakorlati vizsga).

02, GYAKORLATI VIZSGA - online (számítógép és internet kapcsolat szükséges)
A gyakorlati vizsgán 0-200 pont szerezhető összesen.

1. Digitálisan elkészítendő szakmai feladat
2020. június 2. - A szakmai feladat meghirdetése
Reggel 9 órakor közzétesszük a VMI honlapján, http://vmi.uni-eger.hu/index.php
2020. június 18. éjfélig! A szakmai feladat megoldásának feltöltése adott tárhelyre.
0-60 pont.

2. Manuálisan elkészítendő szakmai feladatok (2 nap) - mindkét nap reggel 9 órakor közzétesszük a VMI honlapján, http://vmi.uni-eger.hu/index.php

1. 2020. június 22. 9-15 óra (a meghirdetés és feltöltés időpontjai)
Rajzi feladat - 50x70cm:
Tanulmányrajz tér-, tárgy- és alakábrázolás (szén, ceruza, tus stb.) monokróm és színes változatban, különös figyelemmel a kompozíció, arányok, nézőpont választás és a színek használatára.
0-40 pont.

2. 2020. június 23. 9-15 óra (a meghirdetés és feltöltés időpontjai)
Kreatív feladat - A3 / 50x70cm:
Szakmai tervezési, ábrázolási feladatok. A feladatsor manuális, ezért szerezzetek be tollat és ceruzát, vastag és vékony filctollakat, akrilfestéket, ecseteket, ollót, ragasztót, magazinokat kollázshoz, színes papírokat, stb.
0-40 pont.

FIGYELEM! A frissített szakmai portfólió feltöltésére a kreatív feladattal együtt, egy időben és helyen van lehetőség.

03, BESZÉLGETÉS ÉS SZAKMAI PORTFOLIÓ ÉRTÉKELÉSE - online
(számítógép és internet kapcsolat szükséges)
2020. június 25-26. - Előzetes időbeosztás szerint
A beszélgetés, online zajlik, a https://zoom.us/ program segítségével, kérjük előzetesen letölteni, telepíteni és tesztelni. A beszélgetés során a felvételi bizottság a felvételiző korábbi alkotásairól, szakmai elképzeléseiről és ismereteiről tájékozódik. Kíváncsian várjuk, hogy ismertesd személyes motivációd és jövőbeli terveid egy szakmai beszélgetés keretében. A beszélgetés időtartama 10-15 perc.
0-60 pont. A beosztást június 24-én 9 órakor a VMI honlapján tesszük közzé.
A beszélgetésre és szakmai portfólió értékelésre a munkáidat a kreatív feladattal egy időben és helyen van lehetőség feltölteni. Nyújtsd be a felületen, maximum 10 fájlban, saját készítésű tanulmányrajzod, tervezőgrafikai munkád, fotód, grafikád fényképes dokumentációját, összeillesztett portfólióban, pdf-ben vagy ppt-ben. A bemutatott munkáid száma ne haladja meg a 30 darabot és ne legyen kevesebb 10 darabnál (külön kis vázlatok, jegyzetek nem számítanak; vázlatfüzetek, könyvek, sketchbook és sorozatok is egy-egy darabnak). Ha vannak digitális mozgóképes (film, animáció stb.) alkotásaid, azok linkjeit is kérjük feltölteni (behance, vimeo, youtube, arthungry stb.) a jelentkezési felületre. Úgy állítsd össze a jelentkezésed, hogy a felvételi bizottság tagjai a lehető legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, szakirányú tervezőgrafikus / animátori / webdesigneri tevékenységedről, felkészültséged szintjéről.
Eszterházy Károly Egyetem
Bölcsészettudományi és Művészeti Kar

Animáció BA

English