Animáció

Tervezőgrafika BA szak :: Animációs tervezés szakirány

Az animációs tervezés szakirány hallgatói a tervezőgrafikai alapismeretek elsajátításán túl az animációs műfaj kifejezési formáira és technikai megoldásaira fókuszáló képzésben részesülnek. Megismerkednek mind a hagyományos manuális, illetve digitális frame by frame animációval és stop-motion technikákkal, mind a digitális 3D modellező és animációs, valamint 2D–3D motion graphics technológiákkal.

Tanulmányaik során önálló és csoportos feladatokat egyaránt végeznek; gyakorlati és elméleti oktatásban egyaránt részesülnek. Mindezek eredményeképpen a hallgatók képesek lesznek rövid, illetve egész estés animációs produkciókban való közreműködésre, valamint televíziós főcímek, arculatok, infografikák tervezésében és elkészítésében, számítógépes játékok látvány- és animációs tervezési feladataiban, online (internet, web) és offline (alkalmazások) felületen alkalmazott animációk készítésében való részvételre.

A BA végzettség megszerzésével a következő elhelyezkedési lehetőségek kínálkoznak: animátor, kompozitor, látványtervező, egyéb filmes és televíziós kreatív szakember, interaktív kommunikációban járatos kreatív szakember. Az elsajátított elméleti és szakmai ismereteik lehetővé teszik a képzés magasabb, MA szintű folytatását is.

Képzési idő 6 félév

Kik fognak tanítani?

habil. Csontó Lajos

egyetemi docens,
intézetvezető

habil. Csontó Lajos

Zeman-Juhász Éva

művésztanár

Zeman-Juhász Éva

Sipos Levente

adjunktus

Sipos Levente

Szigeti G Csongor

adjunktus

Szigeti G Csongor

Zeman Zoltán

tanársegéd

Zeman Zoltán
Itt jelentkezhetsz
Felvételi vizsga információk

Animáció BA

English