Webdesign

Tervezőgrafika BA szak :: Webtervezés specializáció

Miért jó döntés a  webtervezés?

A tervezőgrafikán belül a webtervezés  a leginkább dinamikus  műfaj. Szinte minden évben megújulnak a technikai lehetőségek, amik közül egy webdesigner választhat., hogy milliók által használt website-jában vagy alkalmazásában felhasználja őket. Szeretnéd, ha a munkádat az egész világ látná? 

Mit fogsz tanulni?

 A webdesigner ismeri a UX design módszereit, drótvázat és prototípust készít, website-ok, mobil alkalmazások grafikai megjelenését tervezi meg. Képes a marketing szakemberek, kreatívok és fejlesztők alkotta csapatban dolgozni. Ismeri a HTML, a CSS és a Javascript nyelvek alapjait. 

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

A BA diplomát nyújtó képzés során a olyan tudás birtokosa leszel, amely alapján képessé válsz akár szabadúszó, akár alkalmazotti munkakört betöltő webdesignerként, UX designerként dolgozni, de elhelyezkedhetsz front-end fejlesztőként is.

Képzési idő 6 félév

Kik fognak tanítani?

Faa Balázs

egyetemi docens

Faa Balázs

Gulyás Benedek

művésztanár

Gulyás Benedek

Zeman-Juhász Éva

művésztanár

Zeman-Juhász Éva

Zeman Zoltán

egyetemi tanársegéd

Zeman Zoltán
Itt jelentkezhetsz
Felvételi vizsga információk

Tervezőgrafika BA Szak - Pótfelvételi 

 A pótfelvételi keretében ez a szak kizárólag önköltséges formában indul.

(A későbbi félévek során azonban lehetséges pályázni államilag támogatott helyre).

 Grafikai tervezés, Webtervezés, Animációs tervezés – specializációk

Képz. szint: Alapképzés

Munkarend: Nappali

Fin. forma: önköltséges

Képzési idő (félév): 6

A szakra a kapacitás a következő finanszírozási formával együttesen van megadva: önköltséges

Kapacitás: 5 < 30

 

Felvételi Vizsga, felvételi követelmény

A felvételire – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – online formában lehet jelentkezni. Jelentkezési formanyomtatványt kell kitölteni. Jelentkezés és portfólió feltöltése – augusztus 12. éjfélig! – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_dAl2IvWTfFLjho-OmvrqSv23bhuGfSGAjGOY3P3NPb0E1g/viewform?usp=sf_link

 A felvételi alkalmassági, gyakorlati és beszélgetés részekből áll:

GYAKORLATI VIZSGA - online (számítógép, grafikai program és internet kapcsolat szükséges)

A gyakorlati vizsgán 0-200 pont szerezhető összesen. 

  1. Digitálisan elkészítendő szakmai feladat / 2020. augusztus 13. 9.00

Reggel 9 órakor közzétesszük a VMI honlapján, http://vmi.uni-eger.hu/index.php

  1. augusztus 13. éjfélig! A szakmai feladat megoldásának beküldése az adott email címre.

0-60 pont. 

  1. Manuálisan elkészítendő szakmai feladatok / 2020. augusztus 14. 9.00

Reggel 9 órakor közzétesszük a VMI honlapján, http://vmi.uni-eger.hu/index.php 

  1. Rajzi feladat - 50x70cm:

Tanulmányrajz tér-, tárgy- és alakábrázolás (szén, ceruza, tus stb.) monokróm és színes változatban, különös figyelemmel a kompozíció, arányok, nézőpont választás és a színek használatára.

0-40 pont. 

  1. Kreatív feladat - A3 / 50x70cm:

Szakmai tervezési, ábrázolási feladatok. A feladatsor manuális, ezért szerezzetek be tollat és ceruzát, vastag és vékony filctollakat, akrilfestéket, ecseteket, ollót, ragasztót, magazinokat kollázshoz, színes papírokat, stb.

0-40 pont. 

BESZÉLGETÉS ÉS SZAKMAI PORTFOLIÓ ÉRTÉKELÉSE - online

(számítógép és internet kapcsolat szükséges)

  1. augusztus 14. 16.00 - tól (előzetes időbeosztás szerint)

A beszélgetés, online zajlik, a https://zoom.us/ program segítségével, kérjük előzetesen letölteni, telepíteni és tesztelni. A beszélgetés során a felvételi bizottság a felvételiző korábbi alkotásairól, szakmai elképzeléseiről és ismereteiről tájékozódik. Kíváncsian várjuk, hogy ismertesd személyes motivációd és jövőbeli terveid egy szakmai beszélgetés keretében. A beszélgetés időtartama 10-15 perc. 0-60 pont. 

 A beszélgetésre és szakmai portfólió értékelésre a munkáidat a kreatív feladattal egy időben és helyen van lehetőség feltölteni. Nyújtsd be a felületen, maximum 10 fájlban, saját készítésű tanulmányrajzod, tervezőgrafikai munkád, fotód, grafikád fényképes dokumentációját, összeillesztett portfólióban, pdf-ben vagy ppt-ben. A bemutatott munkáid száma ne haladja meg a 30 darabot és ne legyen kevesebb 10 darabnál (külön kis vázlatok, jegyzetek nem számítanak; vázlatfüzetek, könyvek, sketchbook és sorozatok is egy-egy darabnak). Ha vannak digitális mozgóképes (film, animáció stb.) alkotásaid, azok linkjeit is kérjük feltölteni (behance, vimeo, youtube, arthungry stb.) a jelentkezési felületre. Úgy állítsd össze a jelentkezésed, hogy a felvételi bizottság tagjai a lehető legteljesebb képet kaphassák az eddigi pályádról, szakirányú tervezőgrafikus / animátori / webdesigneri tevékenységedről, felkészültséged szintjéről.

Webdesign BA

English