Sós Ildikó fődíjat nyert

Publikáció: 2016. június 8. szerda

Május 24.-én nyílt a Vitkovics Alkotóházban a III. Egri Tematikus Tárlat.

Az  Ime az ember című  kiállítás fődíját, az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Intézet hallgatója, Sós Ildikó nyerte el. Eredményéhez gratulálunk!

Csak legyek jelen én és a vászon, és beszéljen az minden más helyett címmel

riport készült az alkotóval

 

Lehet-e művésznek és vállalkozónak is lenni egyszerre? Összeegyeztethető a két életstílus? Miről álmodik az a lány, aki több díjazott festménye után, a III. Egri Tematikus Tárlat, az Íme az Ember című pályázat fődíjaként, lehetőséget kapott egy saját kiállítás kialakítására? Sós Ildikóval beszélgettem felkészülésről, hobbikról, céljairól.

Mióta érdekelnek a művészetek?

Tulajdonképpen már egészen kiskorom óta, bár ez kissé közhelyes. Amikor kicsi voltam, akkor a családban nagynéném és egy távoli rokonunk is foglalkozott festészettel, rajzolással amatőr szinten, és apukám is sokat rajzolt nekem. Amikor aztán általános iskolába írattak be a szüleim, érdeklődésem miatt nem volt kérdés, hogy rajz tagozatos osztályba kerülök, ahol 6 évig jártam az iskolai rajzszakkörbe.

Ezek után, hogyan került sor a Képi ábrázolás szakra az Eszterházy Károly Főiskolán?

Az általános iskola után elhagytam Jászberényt, ahol születtem, így kerültem egészen fiatalon Egerbe, ahol alkalmazott grafikusként végeztem négy évvel ezelőtt. Már akkor eldöntöttem, hogy a későbbiekben vagy textillel vagy festészettel szeretnék foglalkozni. A grafikával nem igazán kerültem összhangba, bár azért a jelenlegi munkáimon ennek nyoma is érezhető véleményem szerint. Mást nem igazán szerettem csinálni és más nem is igazán érdekelt. Az érettségi után az első megpróbáltatás az volt, amikor felvételiztem textil szakra a Moholy Nagy Művészeti Egyetemre. Azonban kiestem, így egy hónap alatt döntöttem el, hogy Debrecenbe utazom. Ott egy évig tanultam divat és stílustervező szakon. Igyekeztem felkészülni a következő felvételire. Debrecent egy év után otthagytam és a felvételi ismét kudarcba fulladt, amikor megpróbáltam. Így kerültem vissza Egerbe. Jelenleg azonban már Képi Ábrázolás Festő szakirány helyett egy másik képzésben vagyok. Ettől a félévtől kezdve Rajz- és vizuáliskultúra, valamint Média, mozgókép- és kommunikáció tanár szakirányon tanulok.

Nem volt egyszerű az idevezető út!

Kicsit kusza, amilyen én vagyok. És még most is, ámbár már utoljára, de ebben az évben is jelentkeztem az Iparművészeti Egyetemre. Egy utolsó próbálkozásra.

Hogyan képzeljünk el egy alkotás készítése közben?

Többnyire magányosan és egyedül, amivel én abszolút tudok azonosulni, ha festésről beszélünk. Minden más tevékenységet szeretek csapatban vagy közösségben végezni. De a festés, mint alkotás az számomra egy olyan metódus, amit szeretek zártan végezni a saját gondolataimmal, terheimmel, dilemmáimmal vagy éppen boldogságommal. Olyankor nem szeretem, ha megfigyelés alatt állok. Tulajdonképpen beszélgetni sem. Olyankor csak legyek jelen én és a vászon, és beszéljen az minden más helyett.

Naponta festesz?

Napi szinten nem. Szeretek magamnak mindenre időt hagyni, ilyen a festés is. Mivel sok mindent szeretek csinálni és sok mindennel foglalkozom, ezért vannak időszakok, amikor napi szinten, de van amikor hetekig vagy hónapokig sem fogok ecsetet. Ez időszaktól függ. Persze eddig a iskolának is nagy szerepe volt abban, hogy ezek az időszakok így működjenek, hiszen félévente mindig volt teregetés, kipakolás, amikor meg kellett mutatnunk az adott időszakban készült munkáinkat. Ebben a félévben azonban már magamnak jelöltem ki azt az időszakot, amikor festeni tudok. Hiszen heti szinten nem tudtam beosztani, hogy jusson időm rá.

Mi az, ami még foglalkoztat a festészet mellett?

Több, mint két szakot vinni és összeegyeztetni nem könnyű, ebbe nekem is belekellett szoknom 2,5 év után. A festészet mellett szeretek ékszereket készíteni, illetve a textiltől sem távolodtam el teljesen, így a tervezés is érdekel. Most leginkább a táskatervezés. De később szívesen tanulnék üzleti területen is. Így talán, ha úgy adódna akkor mindenképpen könnyebb lenne egy vállalkozást vezetni. Már három éve vezetek egy online second-hand boltot. Üzletet is szívesen nyitnék, ha nem, a saját márkámat hoznám létre.

Meglepő, általában a művészek nem szeretik az üzleti világot.

Vagy csak nem beszélnek róla.

Mesélj nekem egy kicsit a decemberben meghírdetett pályázatról. Mi volt a kiírás, feltétel, határidő?

A pályázatot itt Egerben a Vitkovics Alkotóház írta ki még decemberben és ez már a III. Tematikus Tárlat volt, amely megrendezésre került a városban. “Íme az Ember” címet kapta a tárlat, melyre Heves és azt hiszem Borsod megyéből pályázhattak alkotók. Inspirációként Weöres Sándor verseiből lehetett ihletet meríteni, de természetesen ez nem volt kötelező. Bárki, bármilyen munkával nevezhetett, nem kellett alkalmazkodni a versekhez. Szabad beadásos rendszerben, pályázati lapok beadásával lehetett leadni az alkotásokat.

Minek vagy kinek köszönhető, hogy pályáztál?

A Vitkovics Alkotóház már korábban is írt ki pályázatokat, melyekre akkor is többnyire jelentkeztem. Legutóbb a Heves Megyei Amatőr Tárlat került megrendezésre, ahol szintén beválogatták három munkámat. Korábban pedig még 2010 körül (középiskolás éveim alatt) szintén bekerült egy akvarell munkám az akkori Heves Megyei Amatőr Tárlatra, akkor díjazásban is részesültem. A mostani tárlatra beadott munkám egy korábbi alkotás volt, amit még tavaly készíttem el, 2015-ben.

Korábbi alkotással is lehetett pályázni?

Az alkotás egy sorozat része, amiből ideiglenesen kiemeltem. Általában a pályázatoknál csak annyi megkötés van, hogy 1-2 maximum 3 évnél ne legyen korábbi. De ez változó, van ahol abszolút nincs ilyen megkötés. Ahogy írtam, nem kellett feltétlenül a versekhez igazodni, így lehetett korábbi alkotást is beadni. Itt igazából a tematika vagy a téma fontos, többnyire. Ha abba beleillik, akkor az már részben jó. De azért ennél nyilván több kritériumnak kell megfelelnie. A munka az előző évben készült, de visszamenőleg csak körülbelül fél éves, ha megakarom állapítani a korát.

A pályázott alkotásoknak meg kellett felelniük a tematikának, de a művészetben mindenki számára más jelentéssel bír egy festmény, mégis hogyan lehet őket kategorizálni?

Én azt gondolom ez sokszor csak formalitás, a szó nemes értelmében, részigazságok azonban vannak. A művészetet megfogalmazni sem lehet, tehát ezáltal azt sem, hogy ki mit tekint művészetnek vagy művészeti produktumnak. Ez teljesen szubjektív, ami helyén is van így. Ha nem így lenne, akkor minden elveszne. Ezáltal kategorizálni sem kell. Illetve, aki akar az megteheti, de nem szükséges. Én nem szeretek legalábbis kategorizálni, de ezt a fajta szabadságot mindenkinek meg kell hagyni. A tárlat szempontjából pedig a zsűri is valószínűleg úgy kategorizálta az alkotásokat, ahogy a saját szubjektumán keresztül átélte, átértékelte. De ők tapasztaltabbak, tehát erre a kérdésre ők biztosan pontosabb választ adnának.

Hány alkotással pályáztál?

Jelenleg csak egy alkotással.

Mi inspirált a kép megfestésekor?

Nos, ahogy írtam az alkotás egy sorozat része, aminek az Állatmesék címet adtam. Minden egyes sorozatban szereplő kép a Részlet az állatmesék sorozatból címet viseli. Általában nagyon ösztönösen alkotok, de ebben az időszakban sokat tanulmányoztam a gyermekrajz elemzéssel foglalkozó könyveket, gyakorlatilag kutató munkát végeztem, és gyermekek közelében is sokat voltam. Az egyik helyi óvodába is bejártam már korábban, ahol különböző tematikák alapján rajzoltattam gyerekekkel. Ez nagyon inspirálta akkoriban a munkáimat, de persze ez még jelen van mind a mai napig. A gyermekek számára ugyan is, az állatok jelenléte és az állatkert látogatása az egyik legfelemelőbb boldogság hordozó, élmények és megtapasztalások szempontjából pedig az egyik legfontosabb. Ez a fajta naív, ösztönös alkotásmód, ami a gyerekekből árad az nagyon ösztönző tud lenni. Gyakorlatilag így hozzá állva kíséreltem meg én is létrehozni a munkáimat. Azonban szinte esélytelenül, hiszen a tudat és a tudatosság, a megtapasztalás az egy felnőtt ember életében már kiküszöbölhetetlen. Ezt elérni szinte lehetetlen.

Milyen stílust követtél?

Nem igazán szeretem ezt a szót, nem szoktam követni semmilyen stílust sem, de még azt sem mondhatom teljesen, hogy kialakult volna a saját alkotói világom, már ha van olyan. Vagy olyan ez, mint az élet, csak úgy történik és sodródunk az árral. Az a stílusod, amit akkor, abban a pillanatban csinálsz. Persze szemügyre vesz az ember műveket, alkotásokat, de mindenki a saját metódusai szerint alkot. Ha hasonló is valami az akkor sem ugyan az, nekem ez a véleményem. Ha körvonalaznom kellene jelenleg, akkor az absztrakt és a figuralitás közti mezsgye az, ami érdekel. Folt és vonal találkozása, összemosódása, együttélése.

Milyen anyagok által tudod a legjobban kifejezni magad?

Leginkább most már olajfestékkel szeretek dolgozni, illetve számomra fontos vonal és felületképzés miatt az olajpasztellel is. Szeretek anyagokat is kombinálni a képeimbe. Alkotásaim többnyire vegyes technikával készülnek. Szeretek kísérletezni, innen a kombinálásnak a szerepe, de ez a személyiségemmel is azonos. Korábban azonban festettem akvarellel és páccal is, de kipróbáltam a zománc festék és a pasztell technikai sajátosságait is.

Szerinted miért pont a Te festményed nyerte el a zsűri tetszését?

Nos, erre a kérdésre nem igazán tudok választ adni, hiszen a zsűri tagjait és munkásságukat csak messziről és közvetetten ismerem. Annak viszont sokkal jobban örülök, hogy nagyon sok példa értékű (és remek képzőművész ) múltbéli tanárommal állíthattam ki egy tárlaton, ami számomra már önmagában is elismerés.

Bár tudom, hogy ezt nem illik megkérdezni, mégis kíváncsi vagyok, hogy a te szemeddel nézve mit tükröz a festmény?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, de nagyon egyszerűen és általánosan megfogalmazva a kép mindig az alkotóját tükrözi. Valószínűleg ez a kép engem tükröz, átvitt értelemben a saját belső világomat. A saját, belső világ mindenkinek a sajátja, az egyéné. Azt nem könnyű valaki(k) elé tárni. Így jön létre a saját szellemi termék, helyett eredmény. Ez a kép is valami ilyesmiről szól számomra, de mivel minden szubjektív, ezért mások számára hagyom meg ezt a gondolatiságot. Az, hogy mit tükröz a festmény, az legyen a befogadó sajátja.

Jövőbeli terveidről kérdeznélek, de gondolom, hogy a felvételi és a vállalkozás nagy szerepet játszik benne.

Igen, ezek mind nagy szerepet játszanak benne, illetve a tanítás is, ami jelenleg is aktuális a tanulmányaimból kifolyólag, de szeretnék tovább foglalkozni a gyermekrajz elemzéssel is. Ha a tervezés fog előtérbe helyeződni, akkor pedig mindenképpen a táskatervezés csínyját-bínyját szeretném elsajátítatni és a magamévá tenni.

A közeljövőben készülsz-e valamilyen pályázatra vagy esetleg kiállításra?

Pályázni most nem igazán fogok, mert az elkövetkezendő egy hónapban valószínűleg a felvételire való készülés fogja kitenni a mindennapjaimat.

Azonban a közeljövőben két kiállítás is megrendezésre kerül, ahol az én saját és az alkotótársaim munkáit is meglehet tekinteni. Budapesten a Fugában, június 16-án 18:00-tól nyílik a Saját test c. kiállítás, ahol az Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszéke állít ki. A kiállítást június 27-ig lehet megtekinteni. A másik pedig itt lesz Egerben a Kepes Intézetben, amely a főiskola egyetemmé válása kapcsán nyílik majd július 7-én.

Hogy majd az álom valóra válik? Az a jövő titka, de mi mindenképp szorítunk neki. Addig is látogassanak el a budapesti Fugába vagy az egri Kepes Intézetbe és engedjék, hogy a festmények által egy új világba csöppenjenek. /Portik Tímea | 2016. június 08./

http://palettaonline.hu/arter/csak-legyek-jelen-en-es-a-vaszon-es-beszeljen-az-minden-mas-helyett

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA 2020

STATEMENT - B32 TREZOR GALÉRIA

MAGYAR FESTÉSZET NAPJA 2020

TÁJKÉPZETEK címmel Kopacz Kund kiállítása nyílik a MAMŰ Galériában

Volt hallgatónk kiállítását ERŐSS István képzőművész nyitja meg a MAMŰ Galériában

TÁJKÉPZETEK címmel Kopacz Kund kiállítása nyílik a MAMŰ Galériában

ITDK forduló a Képzőművészeti Tanszéken

A Képzőművészeti Tanszék tavaszi ITDK fordulója május 13.-án került megrendezésre.

ITDK forduló a Képzőművészeti Tanszéken

Beszélgetés Horváth Dániel festőművésszel

A művésszel Sándor Emese beszélget

Beszélgetés Horváth Dániel festőművésszel

RAJZ felvételi előkészítő Egerben!

Az Eszterházy Károly Egyetem Képalkotás (festészet, természet-művészet), és Grafikusművész szak rajz előkészítője

RAJZ felvételi előkészítő Egerben!

Dr. Habil Erőss István könyve farszi nyelven

Megjelent oktatónk, Dr. Habil Erőss István egyetemi tanár Természetművészet című könyve farszi nyelven.

Dr. Habil Erőss István könyve farszi nyelven

A Képzőművészeti Tanszék hallgatói is szerepeltek a kari ITDK napon

Az Uni­Esz­ter­há­zy - EKE Böl­csé­szet­tu­do­má­nyi és Mű­vé­sze­ti Kara no­vem­ber 27-én Kari TDK napot szer­ve­zett a Lí­ce­um­ban.

A Képzőművészeti Tanszék hallgatói is szerepeltek a kari ITDK napon

Gratulálunk díjazottjainknak!

Megnyílt a MAT - a Heves Megyei Amatőr Tárlat

Gratulálunk díjazottjainknak!

FAMETSZET WORKSHOP ÉS ELŐADÁS

Albertus Charles Andre Tanama indonéz grafikusművész előadása, és workshop

FAMETSZET WORKSHOP ÉS ELŐADÁS

Kortárs indonéz szobrászat

Yoga Budhi Wantoro szobrászművész előadása a kortárs indonéz szobrászatról.

Kortárs indonéz szobrászat

Leviatán - Horváth Dániel kiállítása

Horváth Dániel kiállítása a Karinthy Szalonban

Leviatán - Horváth Dániel kiállítása

Vetett árnyék

A Képzőművészeti Tanszék II. és III. évfolyamos képgrafikus hallgatóinak kiállítása a Hallgatói Galériában

Vetett árnyék

4+1 A hónap műtárgyai

A hónap műtárgyai Ostoroson

4+1 A hónap műtárgyai

Festészet Napja a Hallgatói Galériában

Válogatás a Képzőművészeti Tanszék II.éves festő csoport hallgatóinak munkáiból

Festészet Napja a Hallgatói Galériában

SZIN-BIÓZIS exhibition on the Day of the Hungarian Painting

A joint exhibiton by the Department of Fine Arts, EKE and the Faculty of Music and Visual Arts., University of Pécs

SZIN-BIÓZIS exhibition on the Day of the Hungarian Painting

SZÍN-BIÓZIS kiállítás a Magyar Festészet Napján

Közös kiállítás a Képzőművészeti Tanszék, és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatóinak munkáiból

SZÍN-BIÓZIS kiállítás a Magyar Festészet Napján

Gratulálunk Dr. Habil Ferenczy Zsolt DLA oktatónknak!

Sikeresen habilitált Dr. Habil Ferenczy Zsolt DLA oktatónk

Gratulálunk Dr. Habil Ferenczy Zsolt DLA oktatónknak!

Moving wall

Mátrai Erik kiállítása Kolozsváron

Moving wall

Lipkovics Péter előadása

Természetművészet a Sóstói Múzeumfaluban

Lipkovics Péter előadása

Felavatták Lencsés Andrea hallgatónk fényinstallációját Miskolcon

MISKOLC ELSŐ FÉNYINSTALLÁCIÓJA: A FÖLD

Felavatták Lencsés Andrea hallgatónk fényinstallációját Miskolcon

4. Márokföldi művésztelep 2019

Elkezdődtek a nyári művésztelepeink

4. Márokföldi művésztelep 2019

Erőss István oktatónk az Új Művészetben

A beszélgetést az Intézet tanára, Balázs Kata művészettörténész készítette.

Erőss István oktatónk az Új Művészetben

Horizont című kiállítás

Horizont című kiállítás

Oktatói siker a Szegedi Nyári Tárlaton

Kótai Tamás kapta Szeged város díját

Oktatói siker a Szegedi Nyári Tárlaton

DIPLOMA 2019 - Képzőművészeti Tanszék

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak diploma kiállítása

DIPLOMA 2019 - Képzőművészeti Tanszék

Mátrai Erik oktatónk a Papageno című kulturális magazinban

Izgalmas beszélgetés jelent meg Mátrai Erik oktatónkkal a Papageno című kulturális magazinban Jézus Krisztus a legnagyobb installációs művész címmel.

Mátrai Erik oktatónk a Papageno című kulturális magazinban

MOLNÁR Krisztina és ZELENÁK Noémi kiállítása a Hallgatói Galériában!

Cluj címmel nyílik kiállítás a Hallgatói Galériában

MOLNÁR Krisztina és ZELENÁK Noémi kiállítása a Hallgatói Galériában!

Erőss István február 25-én előadást tartott a Vizuális Művészeti Intézetben

Előadás a Mexikóban megrendezett Global Nomadic Art Project 2019 eseményeiről.

Erőss István február 25-én előadást tartott a Vizuális Művészeti Intézetben

Új kiállítás nyílt a Hallgatói Galériában!

Kiállítás a Noszvaji Művésztelepen készült hallgatói munkákból

Új kiállítás nyílt a Hallgatói Galériában!

Hallgatói siker!

Két hallgatónk is kiállít a 28. Debreceni Tavaszi Tárlaton

Hallgatói siker!

Rendhagyó grafikai workshop

A HOM-Miskolci Galéria Alkotóháza grafikai hagyományainak felfrissítésére a Rzseszówi Egyetem Művészeti Karának oktatóival egy rendhagyó workshopra vállalkozott

Rendhagyó grafikai workshop

Lezárult a „Tales / Art / Fashion“ pályázat első fordulója

Lezárult a FASHION STREET, a Bartók Béla Boulevard és az ArtHungry „Tales / Art / Fashion“ művészeti pályázat-sorozat első, festőművészekhez szóló felvonása.

Lezárult a „Tales / Art / Fashion“ pályázat első fordulója

Kakas Olívia, Víziók című kiállítása

Kakas Olívia, Víziók című kiállítása nyílik Gyöngyösön, a Károly Róbert Campus szervezésében

Kakas Olívia, Víziók című kiállítása

RAJZ felvételi előkészítő Egerben!

Az Eszterházy Károly Egyetem Képalkotás (festészet, természet-művészet), és Grafikusművész szak rajz előkészítője

RAJZ felvételi előkészítő Egerben!

Contemporary Birds

HATÁR Attila kiállítása a Hallgatói Galériában

Contemporary Birds

EVERYTHING IS ABSTRACT

MIZSÁK Gergő kiállítása az ARKT Művészeti Ellátó-ban

EVERYTHING IS ABSTRACT

NYÍLT NAP & MAPPANÉZÉS ⇾ KÉPZŐMŰVÉSZETI TANSZÉK ⇾ 2019.01.22.

2019. január 22-én MAPPANÉZÉSsel és PORTFOLIÓKONZULTÁCIÓval egybekötött NYÍLT NAPot tartunk a KÉPZŐMŰVÉSZETI TANSZÉKen.

NYÍLT NAP & MAPPANÉZÉS ⇾ KÉPZŐMŰVÉSZETI TANSZÉK ⇾ 2019.01.22.

Oktatónk, Erőss István a GNAP 2019 meghívott résztvevői között

A minden évben más helyszínre szervezett nemzetközi természetművészeti projektet 2019-ben Mexikóban rendezik meg január 12 és 26 között.

Oktatónk, Erőss István a GNAP 2019 meghívott résztvevői között

Ványai Magdolna, a Képzőművészeti Tanszék oktatója Eszterházy Károly Emlékérmet kapott. GRATULÁLUNK!

A 2018. december 20-án megtartott évzáró egyetemi ünnepségen Ványai Magdolna, a Képzőművészeti Tanszék oktatója Eszterházy Károly Emlékérmet kapott.

Ványai Magdolna, a Képzőművészeti Tanszék oktatója Eszterházy Károly Emlékérmet kapott. GRATULÁLUNK!

Természetművészeti kiállítás

Kiállítás az I. PART természetművészeti szimpóziumon készült munkákból

Természetművészeti kiállítás

Előadás a Partiumi Keresztény Egyetemen

Erőss István, a Vizuális Művészeti Intézet Képzőművészeti Tanszék tanárának Természetművészet című előadása

Előadás a Partiumi Keresztény Egyetemen

Oktatónk és hallgatónk a díjazottak között!

Megnyílt a XXIV. Miskolci Téli Tárlat.

Oktatónk és hallgatónk a díjazottak között!

CSOKI ÉS VANÍLIA

HORVÁTH Fanni és TÓTH Vivien a Vizuális Művészeti Intézet Képzőművészeti Tanszékének harmadéves képgrafikus szakos hallgatói

CSOKI ÉS VANÍLIA

HULLÁM

SIKLÓDI Fruzsina és LUKÁCS Máté, a Vizuális Művészeti Intézet, Képzőművészeti Tanszék első éves festő szakos hallgatóinak kiállítása

HULLÁM

NYÍLT NAP & Mappanézés ⇾ Képzőművészeti- és tanárképzések 2018.12.04.

2018. december 4-én BEMUTATÓKkal, MAPPANÉZÉSsel és KONZULTÁCIÓval egybekötött NYÍLT NAPot tartunk a KÉPZŐMŰVÉSZETI TANSZÉKen.

NYÍLT NAP & Mappanézés ⇾ Képzőművészeti- és tanárképzések 2018.12.04.

Oktatónk Mayer Éva díjazott a Magyar Tudomány Ünnepén

Mayer Éva képzőművész, a VMI Képzőművészeti Tanszék oktatója tudományos és művészeti tevékenysége elismerésekent MAB Tudományos Díjban részesült

Oktatónk Mayer Éva díjazott a Magyar Tudomány Ünnepén

Oktatóink a romániai televízió Magyar Adás c. műsorában

A nagy sikerű 5. Székelyföldi Grafikai Biennáléról sugárzott műsorban megszólalnak oktatóink

Oktatóink a romániai televízió Magyar Adás c. műsorában

Mayer Éva oktatónk a Római Magyar Akadémia Képzőművészeti Ösztöndíjasainak kiállításán

Töredékszavak címmel nyílt kiállítás tegnap a Párbeszéd Házában

Mayer Éva oktatónk a Római Magyar Akadémia Képzőművészeti Ösztöndíjasainak kiállításán

Kopasz Tamás kiállítása a Munkácsy Emlékházban

A VMI Képzőművészeti Tanszék oktatója, Kopasz Tamás Munkácsy-díjas képzőművész Válogatás c. kiállítása október 25-én délután fél kettőkor nyílik Békéscsabán, a Munkácsy Emlékházban

Kopasz Tamás kiállítása a Munkácsy Emlékházban

Mayer Éva díjat nyert az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálén

A VMI Képzőművészeti Tanszékének oktatója, Mayer Éva grafikusművész nyerte a Pulzus Művésztelep díját Bevésődés 1 és 2 című alkotásaiért.

Mayer Éva díjat nyert az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálén

Horváth Dániel kiállítása a Fuga-Budapesti Építészeti Központban

A kiállítás az alkotó 2012 és 2017 között a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájában végzett tanulmányaihoz kapcsolódik

Horváth Dániel kiállítása a Fuga-Budapesti Építészeti Központban

A VMI számos oktatója és hallgatója szerepel a XXIV. Miskolci Téli Tárlaton

Herman Ottó Múzeum-Miskolci Galéria XXIV. Téli Tárlata decemberben nyílik

A VMI számos oktatója és hallgatója szerepel a XXIV. Miskolci Téli Tárlaton

A VMI három oktatója és egykori hallgatói is szerepelnek a rangos Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítói között

Október 13-án nyílik az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítása

A VMI három oktatója és egykori hallgatói is szerepelnek a rangos Székelyföldi Grafikai Biennálé kiállítói között

JELENIDŐ

Válogatás az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet festő szakos hallgatóinak munkáiból

JELENIDŐ

Kótai Tamás kiállítása október 5-ig látható

Az EKE VMI oktatója, Kótai Tamás képzőművész Szabadulási kísérlet c. kiállítása október 5-ig látható az Újlipótvárosi Klub-Galériában (Tátra utca 20/b)

Kótai Tamás kiállítása október 5-ig látható

Földi Péter Csillagfény nélkül - pedig - csillaganyagból születtünk című kiállítása

Tárlatvezetést tart a művész és H. Szilasi Ágota művészettörténész szeptember 27-én 17 órakor a Ziffer Sándor Galériában

Földi Péter Csillagfény nélkül - pedig - csillaganyagból születtünk című kiállítása

TELEP • 5350

Kiállítás az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet festő szakos hallgatóinak a Tiszafüredi Művésztelepen készült munkáiból.

TELEP • 5350

Mayer Éva grafikusművész kiállítása

2018. szeptember 20-án 18 órakor nyílik a budapesti Galéria 13\'ban Pusztulás vagy tisztulás 0.2 címmel

Mayer Éva grafikusművész kiállítása

Ozsvát Sára kiállítása az Arkt Művészeti Ellátóban

Tragikusan fiatalon elhunyt kiváló festőnövendéke előtt tiszteleg ezzel a posztumusz tárlattal az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézete.

Ozsvát Sára kiállítása az Arkt Művészeti Ellátóban

Horváth Dániel az egyik kurátora az Élő magyar művészet 2018 c. kiállításnak

A kurátorok magyar festők három generációjának munkáiból válogattak a közel kétszáz festményt felvonultató, meghívásos kiállításon.

Horváth Dániel az egyik kurátora az Élő magyar művészet 2018 c. kiállításnak

Ráskai Szabolcs kiállítása Debrecenben

Szeptember 14-én 17 órakor nyílik intézetünk oktatója, Ráskai Szabolcs grafikusművész Nyitott víziók c. kiállítása a debreceni B24 Galériában

Ráskai Szabolcs kiállítása Debrecenben

Kiállítás Dunaszerdahelyen a Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból

Idén 19. alkalommal szervezték meg Dunaszerdahelyen a Nemzetközi Művésztelepet

Kiállítás Dunaszerdahelyen a Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból

DIPLOMA 2018 _ Képzőművészeti Tanszék _ Eger

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak diplomakiállítása

DIPLOMA 2018 _ Képzőművészeti Tanszék _ Eger

MAYER ÉVA és MAJOROS ÁRON ZSOLT kiállítása

BÖLCSŐK I KOLÍSKY I CRADLES

MAYER ÉVA és MAJOROS ÁRON ZSOLT kiállítása

8ITMUSOK

Vizuális Művészeti Intézet hallgatóinak kiállítása

8ITMUSOK

ÉRA, Sós Ildikó kiállítása

A Képzőművészeti Tanszék hallgatójának, Sós Ildikónak nyílik egyéni kiállítása a Vitkovics Házban.

ÉRA, Sós Ildikó kiállítása

Reflexiók

Válogatás a Képzőművészeti Tanszék hallgatóinak legfrissebb munkáiból

Reflexiók

Oktatói siker!

Intézetünk oktatója Mátrai Erik nyerte a Fény Mestere nívódíját!

Oktatói siker!

5. Székelyföldi Grafikai Biennálé, Sepsiszentgyörgy, 2018

Plusz 4 nap áll a hivatásos képzőművészek és képzőművészeti egyetemi hallgatók rendelkezésére, hogy jelentkezzenek az 5. Székelyföldi Grafikai Biennáléra. A szervezők március 30. helyett április 3. éjfélig (UTC+2) várják a pályamunkák digitális reprodukcióit.

5. Székelyföldi Grafikai Biennálé, Sepsiszentgyörgy, 2018

Egy kép

kiállítás az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet másodéves festő szakos hallgatóinak munkáiból.

Egy kép

Beszélgetés F. Balogh Erzsébet festőművésszel

„A vértől rosszul voltam, így el sem tudtam képzelni, hogy orvos legyek” — beszélgetés F. Balogh Erzsébet festőművésszel

Beszélgetés F. Balogh Erzsébet festőművésszel

FOLTOLÓ

FOLTOLÓ címmel Goschler Tamás kiállítása nyílik a Hallgatói Galériában

FOLTOLÓ

BETEKINTŐ

Tisztelettel meghívjuk a BETEKINTŐ c.kiállításra

BETEKINTŐ

Kopacz Kund Derkovits ösztöndíjas

Intézetünkben végzett hallgató is a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjasok között!

Kopacz Kund Derkovits ösztöndíjas

Stációk 2017

Határ Attila kiállítása

Stációk 2017

Mátrai Erik kiállítása Rómában

A Képzőművészeti Tanszék oktatójának kiállítása Rómában

Mátrai Erik kiállítása Rómában

2+1 kiállítás

Czigándy Varga Sándor szobrászművész, Vargáné Kőrösi Viktória festőművész, és Kőrösi Klaudia festőművész kiállítása

2+1 kiállítás

VEGYES-VÁGOTT

Dedics Réka, Gerő Bálint, Noll Dorottya kiállítása

VEGYES-VÁGOTT

A XVI. Magyar Festészet Napja kiemelt rendezvénye

A című a Magyar Képzőművészeti Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének frissen végzett festőművészeinek kiállítása

A XVI. Magyar Festészet Napja kiemelt rendezvénye

MAJÁLISOK

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézet festő szakirányos hallgatóinak kiállítása

MAJÁLISOK

15+14 II. évfolyamos festők és grafikusok kiállítása

Az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének másodéves festő és grafikus szakirányú hallgatóinak kiállítása, 2017 február 7., Vitkovics Alkotóház Széchenyi utca 55., Eger

15+14 II. évfolyamos festők és grafikusok kiállítása

Miskolci Téli Tárlat

Hallgatóink sikere a XXIII. Miskolci Téli Tárlaton

Miskolci Téli Tárlat

Hallgatói siker

Brigitta Katyina animációja a GREEN-GO videós-animációs pályázatán, az Art Naturally kategóriájában elnyerte a Zsűri első díját! Gratulálunk!

Hallgatói siker

DIPLOMA 2016

Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Intézet, Képzőművészeti Tanszék kiállítása

DIPLOMA 2016

Természetművészet park nyílt Márokföldön

Természetművészet Park megnyitó Márokföldön. Az országban egyedülálló kezdeményezésként „Ártjáró névvel Természetművészet Park nyílt az elmúlt hétvégén, Márokföldön.

Természetművészet park nyílt Márokföldön

A Római Magyar Akadémia ösztöndíját kapta oktatónk, Horváth Dániel

dén Baráth Nóra festőművész, Brückner-Szalóky János multimédia-művész, Gaál Endre Miklós szobrászművész, Horváth Dániel festőművész, Lenkey-Tóth Péter festőművész, Ludman Éva multimédia- és festőművész, Nagy Csilla multimédia-művész, Szegedi Csaba Béla festőművész, valamint Vati Era multimédia- és festőművész részesült az ösztöndíjban.

A Római Magyar Akadémia ösztöndíját kapta oktatónk, Horváth Dániel

Történelmi ihletésű formavilág a kortárs építészetben

Dr. Lipp Mónika művészettörténész előadása

Történelmi ihletésű formavilág a kortárs építészetben
English