Mozgóképes hallgatók a X. Bujtor István Filmfesztiválon

Publikáció: 2019. augusztus 26. hétfő

 Borbás László tanár úr vezetésével a Vizuális Művészeti Intézet Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszékének Képalkotás BA szakos hallgatói: Flaisz Vanda, Ferincz Péter, Fekete Dániel, Vakli Villő Zsófia, Gojdár Ákos, Sinka Csaba részt vettek a X. Bujtor István Filmfesztiválon, Balatonszemesen, 2019. augusztus 17-20 között.

„Az EFFS (Egri Fiatal Filmkészítők Stúdiója – Illés György emlékére) tehetségműhelyén belül elkészített „A mi Adynk” című kisfilmünkkel egészen Balatonszemesig jutottunk. Több mint 100 filmet küldtek be a fesztivál versenyprogramjába, amelyből 52 került be – a miénkkel együtt – a döntőbe. Négy nagyobb kategória kisfilmjeit – animációs, vers-, dokumentum- és kisjátékfilm - vetítették le három napon keresztül, az egyes blokkok után pedig az alkotókat kihívták pár rövid kérdés erejéig a színpadra.”

Az esemény nagyon sok szakmai elemet tartalmazott, a versenyfilmek vetítése mellett. A hallgatók nagyon jól érezték magukat, szinte minden filmet megnéztek és aktívan részt vettek a programokon.

Ady filmjüknek - amit a költő halálának 100. évfordulója alkalmából készítettek - jó visszhangja volt, mind a szakmai zsűri mind a nézők részéről. A zsűri tagjaival folytatott személyes megbeszélésen is pozitív kritikát kaptak, mely építő jellegű volt a hallgatók számára.

„A sokszínű programok közül (a versenyprogram vetítése, filmvetítések, zenés- és színházi produkciók) számunkra a legértékesebb a második napon volt, mikor a zsűrivel beszélgethettünk egy szakmai konzultáció keretei között. Ahogy mondani is szokták, kaptunk hideget, meleget, de mindenféleképpen tanulságos volt és reméljük minél hamarabb gyakorlatba tudjuk vinni mindazt, amivel útnak indítottak.”

A Mi Adynk című film alkotói a X. Bujtor István Filmfesztivál válogatott versenyprogramjában bemutatott döntős alkotásért oklevelet vehettek át a Versfilm kategóriában.

A zsűri tagjai voltak: Janisch Attila (Balázs Béla-díjas rendező, érdemes művész, a zsűri elnöke), Kalász József (rendező, a Magyar Független Film és Video Szövetség küldötte), Kiss László (Csokonai-díjas rendező, a Latinovits Emlékmű Alapítvány elnöke), Pindroch Csaba (Jászai Mari-díjas színművész), Verebes Linda (színművész), Wiegmann Alfréd (Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke).

„Hálásan köszönjük a fesztiválnak a bizalmat és a lehetőséget, a fesztivál szervezőinek kitartó munkáját és meleg fogadtatását, illetve Balatonszemesnek az egyik legszebb naplementét, amit a több órás filmnézéssel töltött napok után megcsodálhattunk.”

További sok sikert kívánunk hallgatóinknak!

Fotó: Borbás László

Képek forrása: https://www.facebook.com/bujtoristvanfilmfesztival

 

X. Bujtor István Filmfesztivál

Gál Tamás szakdolgozatfilmje első díjas

a Cégér Wekerlei Filmfesztiválon

Gál Tamás szakdolgozatfilmje első díjas

Szuper 8-tól, a televíziós valóságshow-ig

lezajlott a Mozképművészeti és Kommunikációs Tanszék TDK házi fordulója

Szuper 8-tól, a televíziós valóságshow-ig

Ilyenek voltunk ....

Brüsszelben II.

Ilyenek voltunk ....

Ilyenek voltunk....

Brüsszelben I.

Ilyenek voltunk....

Zagyva Zoltán

mozgóképkultúra és médiaismeret BA

Zagyva Zoltán

Lehoczki Sámuel Mihály

mozgóképkultúra és médiaismeret BA

Lehoczki Sámuel Mihály
English