SPONTáN FILMMARATON

Publikáció: 2021. február 12. péntek

Kétnapos online vetítés és közös konzultáció zajlott február 9-10-én a Képalkotás BA szak Mozgókép szakirányán tanuló hallgatók évközi munkáiból összmozgóképes részvétellel  zoom/twich kombinációban, hallgatói és tanári támogatással.

A Vetítés célja az volt, hogy a hallgatók és a tanárok is megismerhessék a Tanszéken készült munkákat, visszajelzést adhassanak rá. A sokórás, változatos programot hallgatói szavazás követte különböző műfaji kategóriákban, melynek nyertesi a következő gyakorlatok lettek:

Mozgóképes Etüdök kategóriájában az 1. helyezést Szabó Balázs Mihály: Egy című animációs munkája, a 2. helyet Mezei Márk: Fiú a víz alól című etüdje, a 3. helyet pedig Papp M. Bori: Anyám című portréfilmje érte el. 

Talált film (Found Footage) kategórában versenyeztek a Prelinger archívum anyagaiból készített etüdök. A szavazatok alapján 1. helyezést ért el Orbán Péter Balázs: A nő illata című etüdje, 2. helyezést Czinege Dorka: Santa, 3. helyezést Pintér Orsolya: Mental Hospital című etüdje.

 Képregény kategóriában Fülei Krisztina: A hal című fotóregénye kapta a legtöbb a szavazatot.

Gratulálunk a „közönségdíjas” munkák alkotóinak, és a teljesség kedvéért megemlítjük azokat a címeket is, amelyeket a hallgatók magasabb pontokkal értékeltek: Magicz Virág: Megtaláltalak magamban (animáció), Tímár Zoltán Krisztofer: Sohamég, sohamár, (kisjáték), Fekete Dani: Rongyélet (élő animáció), Baranyi Zs. Fanni: Portré (dokumentum), Sipos Áron: Battery story (animáció), Tímár Zoltán Krisztofer: Egér az asztalon (animáció), Farkas Dorina: Felmelegedés (kisérleti film), Mezei Lili Anna: A fiú csillaga (dokumentum), Papp M. Bori: Uszóverseny (animáció), Horváth Zsombor: Roncsautó (egy beállításos feladat), valamint a Mozgóképtechnika III. csoport Múzeum című közös projektje (ugyancsak egy beállításos, "belső vágásos" feladat).

Köszönet valamennyi tanárnak a nívós válogatásokért, Papp Zsombornak a VJ pult kezeléséért, Flaisz Vandának és Ferincz Péternek az anyagok összeállításáért, és mindenkinek aki a két nap során velünk volt!

Köszönjük a kitartó és nagyszámú néző, valamint az alkotók, tanárok konstruktív részvételét, s a nehezített feltételek mellett zajló értékes munkát!

Viszontlátásra a tavaszi félév végén - a 302-es vetítőben vagy egy moziban, addig pedig jó munkát és sok kreativ energiát kívánunk a második félévhez!

Címlapkép: Egy (Szabó Balázs)

 

Vetítés 2021

MOZGÓKÉPES EGYETEMI PORTRÉ A HÍRLAPBAN

Borbás Lászlóval, az Eszterházy Károly Egyetem Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszékének tanárával jelent meg érdekes interjú a Heol-on. Az írás fókuszában áll a szakember elkötelezettsége Egyetemünk iránt, hiszen Borbás tanár úr immár negyedszázada végez értékes munkát az egri felsőoktatásban.

MOZGÓKÉPES EGYETEMI PORTRÉ A HÍRLAPBAN

A legjobb Jokerek

Mózes Gergely és a ContextUs szerint

A legjobb Jokerek

Nyílt nap

a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Tanszéken

Nyílt nap
English