Gratulálunk Kovács Réka másodéves tervezőgrafikus hallgatónknak, a címketervezési pályázat nyertesének!

Publikáció: 2021. március 16. kedd

Friss, üde, gyümölcsös fehér cuvée és persze rozé készült a hallgatóknak az egyetemen. Az egyedi címkés nEKEd borcsalád tagjai már meg is kóstolhatók.

Még tavaly javasolta az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, hogy kifejezetten a hallgatóknak készüljön bor az egyetem ültetvényeiről. A kezdeményezés értő fülekre talált, ma pedig már palackban várják a borok a fogyasztókat.
Hegyi Ádám, az egyetem Kísérleti Szőlőültetvények és Borászatának birtokigazgatója elmondta: divatos, reduktív borok születtek, alacsony alkoholtartalommal, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy bevezessék a fiatalokat a borkultúrába. Egy fehér cuvée és egy Néró Rosé került a palackokba, azaz nem is egy hallgatói bort készítettek, hanem rögtön kettőt. 

A munkával egyidőben címketervezési pályázatot is hirdetett az egyetem. Kovács Réka Dóra munkája nyerte el leginkább az ítészek tetszését. Egyetemünk másodéves tervezőgrafika szakos hallgatója elmondta: igyekezett azokat a motívumokat megragadni, s megjeleníteni a címkén, amelyek Egert, az egyetemi életet jelentik, mindezt friss, üde, fiatalos stílusban tálalva.  

A pályázatok között többször is szerepelt a nEKEd elnevezés (Kapalkó Réka, Utassy Dorina és Oszlánczi Mónika is javasolta), így született meg a borcsalád neve. A tervezés végső szakaszát Dankó Márton, az egyetem grafikusa irányította, így készült el a palackokon is látható változat.

A tervek szerint a jövőben ezeket a borokat kínálják majd a hallgatói rendezvényeken, így a például Gólyabálon, de természetesen a hallgatói díjakhoz is méltó ajándék lesz a nedű, amelyet – amint a járványhelyzet lehetővé teszi – meg is vásárolhatnak az egyetem polgárai, Eszterházy Kedvezmény Kártyával 990 Ft-ért lesz elérhető.

Teljes cikk, az egyetemi honlapon:

ITT A NEKED, A HALLGATÓKNAK KÉSZÜLT BORCSALÁD

art unboxed – megbontjuk a rendet 13 / a MODEM eseménye

Fátyol Viola és Vékony Dorottya

art unboxed – megbontjuk a rendet 13 / a MODEM eseménye

art unboxed – megbontjuk a rendet 11 / a MODEM eseménye

Imreh Sándor és Szigeti G Csongor

art unboxed – megbontjuk a rendet 11 / a MODEM eseménye

art unboxed / megbontjuk a rendet 9 / A MODEM eseménye

Faa Balázs és Tasnádi József

art unboxed / megbontjuk a rendet 9 / A MODEM eseménye

Art unboxed - megbontjuk a rendet 6 / A MODEM eseménye /

Gyenis Tibor és Szolnoki József

Art unboxed - megbontjuk a rendet 6 / A MODEM eseménye /

Erasmus beszámoló: Split+Krakkó

Debreceni Boglárka és Lengyel Zsófia előadása

Erasmus beszámoló: Split+Krakkó
English